Om P6

Välkommen till P6! Lunds Universitets Studenters Projekt Sex, förkortat P6, är en av AF erkänd studentförening som arbetar för främjandet av sexuell hälsa bland studenter vid Lunds universitet på ett fysiskt, emotionellt och socialt plan. Vårt mål är att få en större medvetenhet och ett säkrare sexuellt beteende bland Lunds studenter. Vi arbetar även för att öka respekten för olika individers sexualitet.

Projekt 6 arbetar sedan 2020 i samarbete med Riks Förbundet för Sexuell Upplysning (RFSU), om du som läsare är nyfiken på de kan du klicka här för att komma till deras hemsida!

Hur gör vi det?

Vi arbetar efter en metod som kallas peer-education (jämlike utbildar jämlike). Vi sprider information, delar ut gratis kondomer och finns till hands för hjälp och stöd när det behövs. Alla studenter är välkomna till vår expedition på 3:e våningen i AF-borgen.

Vad vi kanske är mest kända för är de så kallade kondomräderna vilka innebär att ett gäng P6:are besöker olika studentevenemang och delar ut gratis kondomer. Vi har även en hel del samarbeten med andra organisationer och studentföreningar.

Medlemskap är gratis!

Om du vill bli medlem kan du bli det här: Bli medlem via hemsidan, genom att besöka vår expedition eller genom att kontakta oss via e-post (p6@projekt6.se). Det är gratis att bli medlem, du måste dock vara medlem i Studentlund.