Lite tips på länkar som kan vara av intresse:

Här kan du hitta kontaktuppgifter till vården

http://www.1177.se/
Detta är en hemsida där du kan hitta kontaktuppgifter till sjukvård i Sverige. Du kan till exempel hitta kontaktuppgifter till mottagningar som arbetar kring sexuell hälsa och där du till exempel kan testa dig för könssjukdomar, träffa en barnmorska eller träffa en kurator. Du kan även läsa om olika sjukdomar och olika teman.

http://www.umo.se/
Umo.se är ungdomsmottagningarnas hemsida på nätet. Här kan du hitta mängder av bra fakta och även kontaktinformation till din närmaste ungdomsmottagning.

Sidor med bra fakta om sexuell hälsa

http://www.hivportalen.se/
Hivportalen är en hemsida för alla som arbetar kring sexuell hälsa i Sverige. Här finns mängder med publikationer, fakta samt tips på de senaste nyheterna kring ämnesområdet.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/
*På Smittskyddsinstitutet, SMI, finns en enhet som arbetar för att samordna Sveriges arbete kring sexuell hälsa. Här kan du hitta den senaste statistiken, fakta samt publikationer från myndigheten.

http://www.lafa.nu/
Hemsida för Stockholms läns landtings enhet för sexualitet och hälsa. Här kan du bland annat hitta information om kurser, metoder samt fakta.

HBTQ-frågor (Homosexualitet, bisexualitet, transpersoner och Queer) 

http://www.hbtqstudenterna.se/
SFQ står för Sveriges förenade HBTQ-studenter och är ett riksförbund för studentorganisationer som arbetar kring HBTQ-frågor. SFQ har medlemsorganisationer på en mängd olika högskolor och universitet runt om i landet.

http://www.rfsl.se/
RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter, är en nationell frivilligorganisation som har lokalavdelningar runt om i hela landet.

http://www.qx.se/
Qx är en av Sveriges största sidor för nyheter kring hbtq-frågor. Här kan du även besöka en shop, få tips på mötesplatser samt logga in på Qruiser (som är Sveriges största chat-forum med inriktning på hbtq).

Sexrådgivning 

http://sexvagledarna.se/samtal.html 

Sexvägledarna erbjuder samtal om sexuella eller relationsbaserade problem – enskilt, i par eller grupp. Det går att vara anonym.

http://malmo.se/KST 

Kompetenscentrum Sexuella tjänster (KST) vänder sig till personer som säljer, köper, byter eller konsumerar sexuella tjänster på olika sätt.

De erbjuder samtal via mail, chatt, telefon och personliga möten, praktisk hjälp samt stöd i kontakten med andra resurser i samhället. Kontakten med dem är kostnadsfri, de har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym.

http://www.sexualterapiskane.se/

Sexualterapeutiska Mottagningen Skåne (sMs) är en samtalsmottagning som riktar sig till alla personer i Skåne, oavsett sexualitet eller könsidentitet. Hos de kan du få psykoterapeutisk behandling för sexuella svårigheter och samtalsstöd för funderingar kring könsidentitet eller sexuell identitet. Besöken kostar 200kr per gång och person.

Sexuella övergrepp och utsatthet

http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/

Föreningen Storasyster arbetar med sexuella övergrepp och erbjuder stöd i form av chatt eller möten. Alla är välkomna att höra av sig, oavsett sexuell läggning och/eller könsidentitet. De har tystnadslöfte, och du kan vara anonym om du önskar.

Kvinnojourer och tjejjourer 

http://www.roks.se/
ROKS är en riksorganisation som samlar kvinnojourer och tjejjourer runt om i Sverige. Här kan du hitta fakta och statistik samt kontaktuppgifter till de olika lokalorganisationerna runt om i landet.

http://www.kvinnojouren.se/
SKR är en riksorganisation som samlar kvinnojourer och tjejjourer runt om i Sverige. Här kan du hitta fakta och statistik samt kontaktuppgifter till de olika lokalorganisationerna runt om i landet.

Andra studentorganisationer som arbetar med sexuell hälsa

http://kondomamera.uppsalastudentkar.se/
Motsvarande P6 vid Uppsala Universitet.

Andra frivilligorganisationer som arbetar kring sexuell hälsa i Sverige  

http://www.karleksakuten.se/
Kärleksakuten är en studentorganisation för läkarstudenter runt om i Sverige som arbetar med sexualupplysning riktad till högstadieungdomar via skolor och fritidsgårdar.

http://www.rfsu.se/
RFSU är en av Sveriges största frivilligorganisationer som arbetar kring sexuell hälsa. Här kan du hitta bra information om sexualitet och även läsa om RFSU:s olika produkter (de är framförallt kända för sina kondomer).

Translate »